Снимка Monaco Info, ТуитърГригор Димитров победи 53-тия в света Жереми Шарди

...
Снимка Monaco Info, ТуитърГригор Димитров победи 53-тия в света Жереми Шарди
Коментари Харесай

Григор спечели срещу Шарди и се класира за третия кръг на турнира в Монте Карло

Снимка Monaco Info, " Туитър "

Григор Димитров победи 53-тия в света Жереми Шарди със 7:6 (3), 6:4 и се класира за третия кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло.

ПЪРВИ СЕТ
Григор стартира първия си сервис-гейм с 0-30, само че след това с две бързи комбинации на начален удар с форхенд изравни резултата, след което пък бекхендът му влезе в приложимост за 40-30. Ас номер 1 по диагонала в полето за преимущество докара до 1:0. Димитров посрещаше много зад главната линия и съумя да изтормози съперника си с хубави ретури рано-рано, след което Шарди сбърка два форхенда за 0-30. Две следващи линии в актива на французина обаче го избавиха от неприятностите, без значение от положителната отбрана от другата страна на корта. Грешка от бекхенд на 53-ия в света обезпечи късмет за пробив на първата ни ракета, а двойна неточност направи резултата 2:0.

Шарди въобще не се притесняваше от изоставането в резултата и продължаваше да рискува с търсене на линиите и оптималната скорост на ударите по диагоналите. Все отново, чудесната отбрана на Димитров вършеше работа в множеството случаи, само че пък ретур-уинър на французина докара до 30-30. Невърнат кик-сервис в полето за тъждество изведе Гришо напред, а още един печеливш начален удар по диагонала затвърди пробива - 3:0. Българинът ползваше съвсем напълно лифтиран бекхенд и не залагаше толкоз на обичания слайс, само че просто изискванията го допускаха - висока мокрота и студено време. Шарди пък не спираше с острите топки и устрема за целене на линиите, като този път и сервисът му влезе в приложимост за понижаване на резултата на 3:1.

Григор наниза втория си ас - по правата в дясната страна на корта, а след това добави невърнат сервис по диагонала за 30-0. Чудесен форхенд апроуч бе допълнен с воле на мрежата, а по-късно сервис-мрежа завърши гейма на нула за 4:1. Димитров осъществя превъзходен бекхенд-уинър за 40-30 в идващия сегмент от дуела, само че като цяло Шарди с доста експанзия се оправи със задачата си да понижи на 4:2. Най-дългото разиграване от началото на срещата бе извоювано от французина след несполучлив опит за къса топка на Гришо, а сгрешен бекхенд направи резултата 15-30. Пореден бекхенд по правата свърши работа за българина - 30-30, след което къса замяна на форхенди бе извоювана от българина и той след това с третия си ас се приближи единствено на гейм от продобиване на сета - 5:2.

Шарди сервираше за оставане в първата част на дуела и се оправи по най-хубавия метод, като за следващ път ударите му намираха линиите - 5:3. Григор направи една от редките си непредизвикани неточности от форхенд за 0-15, а след това разиграване по бекхендите бе извоювано от французина за 0-30. 53-ият в света върна жеста с непредизвикано сгрешен форхенд за 15-30, само че пък бекхенд-слайс в навън на Димитров го сложиха в неволя при 15-40. Първият брейк-бол бе обезвреден с невърнат сервис по правата, а вторият - с композиция начален удар и форхенд в опразнената половина на корта. Дълбоките удари на Шарди обаче му заслужиха преимущество в разиграването и надлежно нов късмет за пробив, а след това падение на българина му попречи да завоюва идната точка и брейкът бе върнат - 5:4.

Французинът за повторно трябваше да сервира за оставане в сета и се оправи, без значение че Григор се потруди да го затрудни и стигна до 40-30. Поредният бекхенд-уинър по правата препарира Шарди при започване на идващия гейм, само че интригата се поддържаше и българинът сбърка непредизвикано форхенд за 30-40. Невърнат кик-сервис избави шанса за пробив, а след това сервис-мрежа обезпечи преимущество на Димитров. Нова композиция сервис-форхенд направи резултата 6:5 за някогашния международен номер 3. Много зачестиха обаче грешките на Гришо и сетът влезе в тайбрек - 6:6.

Григор първи стигна до мини-пробив след прекрасен ретур и излизане на мрежата за завършващ форхенд. Съдийско решение в ущърб на българина разреши на французина да запише ас, а след това той върна брейка с нацелване на главната линия за кой ли път в мача. Димитров си върна самодейността с нов добър ретур, а два следващи извоювани сервиса му осигуриха три сетбола - 6-3. Българинът се възползва още от първата опция и взе първата част със 7:6(3) за 56 минути игра.
ВТОРИ СЕТ
Шарди завоюва с следващата доза шанс сервис-гейма си, в който от 40-15 позволи да се стигне до късмет за пробив на Григор, само че нестихващото целене на линиите избави французина и той поведе с 0:1. Независимо че Димитров един път даже изпсува на малшанса си в предходните моменти, той завоюва гейм на нула за 1:1. 53-ият в света пък не помни за драмите при предходното си подаване и също не загуби нито точка - 1:2.

Григор много увеличи равнището на отиграванията си и наподобява изцяло беше преодолял мини-кризата от заключителната част на първия сет - той още веднъж завоюва гейм на нула за 2:2.

Втората двойна неточност на Шарди докара до 0-30, а след това шанс при ретура на българина му обезпечи три шанса за пробив. Сбъркан форхенд на французина направи брейка факт - 3:2.

Димитров обаче самичък се вкара в неволя с няколко непредизвикани неточности и трябваше да пази две точки за рибрейк, само че се оправи безапелационно с печеливши форхенди за 40-40. Българинът имаше и шанс, че не направи двойна неточност след интервенция на мрежата, само че пък малко по-късно сбърка непредизвикано бекхенд и даде нова опция за пробив на противника. Два мощни форхенда на Гришо предизвикаха неправилност от другата страна на корта и той отново се опази от рибрейк, а след това следващи положителни сервиси свършиха работа за 4:2, написа Спортал.бг.

Най-после Димитров направи сполучлива къса топка, а пък нова двойна неточност на Шарди докара до 15-30, единствено че безсърдечен форхенд-уинър на французина възвърне паритета. Дълбок ретур на българина му даде късмет за още един пробив, само че два следващи рискови удара на 53-ия в света го обезвредиха. Пресилен форхенд на Шарди отново изведе Гришо до брейк-бол, само че сервиращият излезе на мрежата за отразяването му. Все отново с кански страдания французинът взе подаването си и понижи на 4:3, с цел да резервира интригата в конфликта. Григор обаче показва образно, че въобще не е обезпокоен от изпуснатите шансове за брейк и си завоюва сервис-гейма относително бързо за 5:3.

Грешка на Шарди и атрактивно бекхенд-воле на Димитров доведоха до 0-30, само че по-късно две грешки на българина и един късметлийски форхенд на Шарди обърнаха развоя на резултата - 40-30. Грешно решение на Григор да нападна топка, която евентуално щеше да излезе в навън, разреши на противника му да стигне до 5:4.

Впоследствие Григор взе подаването си и стигна до 6:4 и крайния триумф в мача.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР